Brief report on the participation of UGC representatives in the first seminar-meeting of the executors of the international project "SIMONA"

18-19 вересня 2018 року в м. Любляна (Словенія) відбувся перший робочий семінар-зустріч за міжнародним проектом SIMONA (Sediment-quality Information, Monitoring and AssessmentSystem to support transnational cooperation for joint DanubeBasin water management – інформація щодо якості донних відкладів, моніторинг та оцінка системи для підтримки транснаціональної співпраці для спільного управління водними ресурсами Дунайського басейну)  в якому прийняли участь представники 17 установ, інститутів та підприємств із 10-и країн Європи розташованих в межах Дунайського басейну (Словенія, Австрія, Угорщина, Болгарія, Хорватія, Боснія і Герцеговина, Румунія, Словаччина, Україна, Молдова).

Проект SIMONA фінансується ЄС.

Від України у семінарі прийняли участь представники Державного підприємства «Українська геологічна компанія» у складі фінансового директора – Набієва Ш.Ш. та директора Українського науково-виробничого центру геохімічних досліджень – Клоса В.Р.

ДП «Українська геологічна компанія» є офіційним партнером проекту SIMONA.

За час роботи семінару було проведено ряд презентацій в яких висвітлювались мета проекту (моніторинг стану водного басейну р.Дунай) та програма його реалізації, попередня методика досліджень, терміни виконання етапів робіт, фінансова звітність за виконану роботу та особливості зовнішнього фінансового контролю з боку ЄС.

Під час  семінару Шафагатом Набієвим та Володимирм Клосом було проведено ряд зустрічей та переговорів з відповідальними виконавцями проекту SIMONA: п. Жасмінка Аліджаджіч та п. Джозо Йордан (провідні виконавці проекту), п. Тіна Стражар (менеджер проекту), п. Барбара Сіміч (фінансовий менеджер проекту) та п. Таня Моорко (міністр навколишнього середовища і просторових планувань, Республіки Словенія). Під час зустрічей було обговорено та уточнено роль ДП «УГК» у проекті, фінансову звітність та інші питання.

Були налагоджені ділові зв’язки з представниками Молдови (Ігор Нігоара, Олег Богдевич – Інститут геології та сейсмології Академії наук Молдови ), Ірена Пейтчева, Злата Милаковська (Болгарія) щодо обміну необхідною інформацією та узгодження позицій у підготовці методичних та фінансових документів, стосовно виконання програми SIMONA (Sediment-quality Information, Monitoring and AssessmentSystem to support transnational cooperation for joint DanubeBasin water management – інформація щодо якості донних відкладів, моніторинг та оцінка системи для підтримки транснаціональної співпраці для спільного управління водними ресурсами Дунайського басейну).

Члени української делегації ознайомились з роботою по відбору проб води із свердловин та процесом гідрогеологічного моніторингу працівниками Геологічної служби Словенії, з застосуванням новітніх технологій.

 

відповідальний виконавець (Словенія) проекту SIMONA: п. Жасмінка Аліджаджіч Ш. Набієв і Таня Моорко (міністр навколишнього середовища і просторових планувань, Республіки Словенія)
Зала конференції – Клос В.Р. Відбір проб води із свердловини (гідрогеологічний моніторинг Геослужби Словенії.)

 

Члени української делегації виражають велику подяку Службі геології Словенії за високу організацію заходу та бажають подальших успіхів усім учасникам в реалізації програми SIMONA.